Darel Henderson (@AFP)
Darel Henderson (@AFP)

Buđenje Remsa u nastavku, srušeni Sihoksi, povreda Rasela Vilsona

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.10.21. | 07:40

Tim iz Los Anđelesa pobedio Sijetl na Lumen fildu sa 26:17 u prvom meču petog kola NFL šampionata

Nije bilo raspucavanje kao što se očekivalo, odbrane su bile u prvom planu, pogotovo u prvom poluvremenu, ali u nastavku smo videli zanimljiv duel na Lumen fildu koji je pripao Remsima. Tim iz Los Anđelesa je slavio u gostima protiv Sijetla sa 26:17 u prvom meču petog kola NFL šampionata.

Sihokse više od poraza od divizijskog rivala brine povreda kvoterbeka Rasela Vilsona. On je u trećoj četvrtini uganuo srednji prst bacačke desne ruke. Videlo se na snimku da povreda nimalo nije naivna. Dogodila se posle udarca Erona Donalda. Slično je bilo pre dve sezone, kada je najbolji defanzivac lige zakačio Drua Brisa, tada kvoterbeka Sejntsa, koji je morao na operaciju i pauzirao je skoro dva meseca. Posle utakmice, trener Sijetla Pit Kerol rekao je da Rasel ima uganuće, ali se još ne zna stepen povrede i koliko će morati da odsustvuje s terena.

Izabrane vesti

19.00: (2,40) Sinsinati Benglals (14,0) Grin Bej Pekers (1,70)

Izostanak Vilsona znatno bi umanjilo šanse Sihoksa koji su sa skorom 2-3 trenutno na poslednjem mestu najjače divizije u konferenciji, Zapada NFC-a.

U prvom poluvremenu smo gledali jalove napade. Pogotovo je razočarao u prva četiri kola eksplozivan napad Remsa. Mučio se Metju Staford u prvih 30 minuta, ali u nastavku druga priča. Na startu treće četvrtine dugo dodavanja ka Dešonu Džeksonu značilo je pokretanje motora Remsa. Brzo su preokrenili rezultat, poveli sa devet poena razlike. Domaćini se nisu predavali.

Vilson je posle povrede odigrao sledeći napad, ali je bilo jasno da ne može, pa ga je zamenio Džino Smit. Odlično je vodio svoj tim u prvom napadu. Di Kej Metklaf je uhvatio loptu u end zoni. To mu je bio drugi tačdaun na meču, za smanjenje rezultata na 16:14.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Brzo su gosti odbili napad Sijetla. Staford je poveo napad koji je rezultirao poentiranjem Sonija Mišela za 23:14. Uspeli su Sihoksi fild golom da priprete, smanje na 23:17. Iskoristili su tri taj-auta, zaustavili napad Remsa i imali dva minuta za pobedu. Tada Džino Smit pravi katastrofalnu grešku, baca loptu u ruke defanzivcu Remsa Niku Skotu, a na dvadesetak sekudni pre kraja, kiker Met Gej sa 47 jardi overava pobedu timu iz Los Anđelesa, četvrtu u sezoni.

Kvoterbek Remsa Metju Staford imao je 25 kompletiranih pasova iz 37 pokušaja za 365 jardi. Bacio je jedan tačdaun ka tajt endu Tajleru Higbiju. Odlično su trčali Darel Henderson i Soni Mišel kji su zajedno imali 119 jardi i po jedan tačdaun. Robert Vuds je odigrao utakmicu sezone, čak 12 hvatanja za 150 jardi, a odličan je bio i Kuper Kap sa 92 i Dešon Džekson sa 68 jardi, zanimljivo samo iz jednog hvatanja.

Rasel Vilson je imao po jedan tačdaun i presečenu loptu za 152 jardi, dok je Džino Smit imao isti učinak kao i startni kvoterbek domaćina, ali za nešto skromniju jardažu od 131. Di Kej Metkalf je imao dva tačdauna za 98 jardi. Trčanje Sihoksa opet nije funkcionisalo. Zbog povrede u timu nije bio startnog raning beka Krisa Karslona.


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalSijetl SihoksLos Anđeles Rems

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara